5 Често срещани причини за изтъняване на косата и решения за справяне с проблема

Всички ние обичаме своята коса и полагаме толкова много усилия за избор на правилната прическа ,цвят и стил. Така , че когато забележим изтъняване и оредяване на косата, можем да кажем, че това ни причинява върховен стрес. 

За съжаление в света на косата има толкова много фактори , които могат да бъдат замесени в променения вид на някога изглеждащата Ви прекрасно коса.  

За да разберете по-добре причините за изтъняването на Вашата коса, ще изброим 5 често срещани  причини за това , както и някой решения за справяне с тях.

1.Хормонални промени. 

Когато в организма настъпи хормонален дисбаланс, това може да доведе до редица промени, в това число и косопад.При сблъскване с подобен проблем , посетете Вашия лекар , който може да ви помогне със справяне с проблема. 

2.Вреди причинени от топлинна обработка. 

Прекалено честото използване на уреди за топлинна обработка/преса, маша/ може да доведе до доста сериозни увреждания на Вашата коса/заплитане, цъфтеж и начупване на косъма/.Когато е наложително да използвате някой от тези уреди за оформяне на Вашата прическа, винаги използвайте топлинно-защитни средства, като например:

както и продукти без отмиване, /флуиди, маски, балсами и спрей/, които  предпазват косата Ви от заплитане, накъсване и цъфтеж:

3.Проблеми със скалпа 

Проблемите със кожата на скалпа включват сърбеж, бързо омазняване , лющене и поява на сух или мазен пърхот.В тези случаи е добре да избягвате миенето на косата с прекалено топла вода. Продукти, които перфектно биха Ви помогнали и намалили раздразнението при подобни проблеми са следните: 

4.Наследствен косопад 

За съжаление косопадът при жените може да бъде и наследствен. В този случай Вашият лекар ще предпише най-подходящата терапия. 

5.Други медицински състояния 

Много медицински състояния сред които хипотироидизъм, лупус и желязо-дефицитна анемия също могат да причинят изтъняване на косата и косопад.Важно е да не забравяте , че наред с избора на правилните продукти за грижа за Вашата коса, трябва да се придържате към здравословен начин на живот и подходящ хранителен режим, както и да избягвате стреса по всички възможни начини. 

Само тогава ще можете да се радвате на красивата коса, която заслужавате. 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *